PontVelem

A PontVelem Okos Program a tudatos diákok és iskolák programja

2016. sze 28.

Ismerd meg a bankok működését!

írta: Pontvelem
Ismerd meg a bankok működését!

 

Ha érdekel a bankok világa, vagy szeretnéd megtudni, miként gazdálkodhatsz ügyesen a pénzeddel, akkor a BankVelem programunk keretében remek lehetőséged lesz elsajátítani a szükséges tudást. A nemes tevékenységgel összegyűjtött pontjaidat helyezd el a PontBankban lekötött betétekbe.

Lehetőséget van két hétre, egy hónapra vagy három hónapra is lekötni a pontjaidat, ez idő alatt kamatozni fognak neked. Te már megdolgoztál a pontjaidért, most hagyd, hogy azok dolgozzanak érted!

A futamidő végén a kamatok hozzáadódnak a számládhoz. Közben azt is megtanulhatod, hogy mi az a futamidő és a lekötött betét, valamint megtudhatod, hogyan kell kamatlábat számolni. Így be is oszthatod a pénzed, illetve a pontjaidat, hogy egész ...

Tovább Szólj hozzá

2016. sze 22.

Izland csodálatos fürdője – a Blue Lagoon

írta: Pontvelem
Izland csodálatos fürdője – a Blue Lagoon

Izlandon létezik egy lélegzetelállító fürdő; a Blue Lagoon , mely egy gőzforrásokra épült hőerőmű mellett található, s ez az ipartelep közvetlenül a vízből is jól látható. A természetes mélyedésből létrejövő fürdő különleges hangulatát a vízben és környékén található lávatömböknek és a vízből felszálló gőzfelhőnek köszönheti.

A víz időjárástól függetlenül 32-36 fokos, így bár úszásra nem, de egy kellemes pancsolásra kifejezetten alkalmas, továbbá a fehér iszapos víz jótékony hatását jótékony hatását is élvezhetjük, ha idelátogatunk; kellemeset a hasznossal! ;)

 

 

 

 

 

Forrás: Érdekes Világ

Tovább Szólj hozzá

érdekesség

2016. sze 19.

Nézzétek meg Észak-Magyarország csodáit!

írta: Pontvelem
Nézzétek meg Észak-Magyarország csodáit!

A turisztikailag is igen nagy jelentőséggel bíró Lillafüred és Miskolctapolca látványosságairól Észak-Magyarország csodái címmel készült kampányfilmet mindenkinek látnia kell!

 

Nemrég megépült a Lillafüredi Sport- és Kalandpark, illetve számos új idegenforgalmi fejlesztés történt a régióban; többek között a Diósgyőri Vár, a lillafüredi függőkert és a Miskolctapolcai Barlangfürdő is felújításra került.

Az említett turisztikai látványosságokon kívül a film a természeti értékek bemutatásán túl a régió történelmi és kulturális nevezetességeire is figyelmet fordít; bemutatja például a Szent István-barlangot, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkot, egy építészeti remeket a neonreneszánsz korból; a Hunguest ...

Tovább Szólj hozzá

2016. sze 15.

Adj pontokat az iskoládnak, hogy elérje a célját!

írta: Pontvelem
Adj pontokat az iskoládnak, hogy elérje a célját!

 

Szeretnél valami jót cselekedni az iskoládért, meghálálva azt a sok jót és kellemes emléket, amit az iskolától kaptál?

Most megteheted! Az Okos Programban szerzett pontjaid egy részét ajánld fel az iskolád alapítványának . Ezzel segíthetsz, hogy hamarabb meg tudják valósítani a kitűzött célokat. Lehet, hogy éppen egy kirándulásra vagy egy szép ünnepség szervezésére gyűjtenek, így majd Te is jól szórakozol, ha megvalósul a cél. De az is lehet, hogy új sportfelszerelést szeretnének venni, hogy a tornaórákon ne a régi, elnyűtt cuccokat használjátok. Mindenképpen jól járhatsz, ha segítesz az alapítványnak.

Az adományozók névsorát az iskola igazgatójához is eljuttatják, így az iskolád vezetősége is hálás lesz ...

Tovább Szólj hozzá

2016. sze 13.

Íme egy farakás…vagy mégsem?

írta: Pontvelem
Íme egy farakás…vagy mégsem?

Nézd meg jól ezt a képet! Bizonyára te is azt hiszed, hogy ez egy szépen rendezett farakás a kert végében, pedig nem, ez egy gondosan álcázott házikó.

Piet Hein Eek építészt nevezhetjük az álcázás nagymesterének is, hiszen megalkotta ezt a nem mindennapi farakásnak tűnő házat.

A házikó Hans Liberg holland előadóművész számára készült, aki jelenleg az építményt stúdióként használja, de megállná a helyét üdülőként, vagy akár vadászati búvóhelyként is.

Forrás: Sokszinuvidek  

 

Tovább Szólj hozzá

2016. sze 08.

Szökőkutat a kertbe!

írta: Pontvelem
Szökőkutat a kertbe!

Az ember mindig örömmel hallgatja a csordogáló víz megnyugtató hangját, legyen erdőben, tó, vagy akár folyó mellett. Sokan ezért a kirándulások alkalmával átélt élményért tesznek szökőkutat a kertbe, vagy akár a lakásba is, hogy otthon is részük legyen ebben a kellemes élményben, a látványról már nem is beszélve. Most megmutatunk nektek néhány házilag is elkészíthető szökőkutat, amelyek garantáltan a család megbecsült kincse és a környék új látványossága lesz.

 

Ha megtetszett valamelyik, a diyncrafts oldalára kattintva megnézheted, hogyan készítheted el.

Tovább Szólj hozzá

2016. sze 06.

Bankolj a PontBankban!

írta: Pontvelem
Bankolj a PontBankban!

A BankVelem programot a  Pénziránytű Alapítvány  támogatásával dolgoztuk ki és működtetjük. A program célja, hogy a PontBank funkcióin keresztül tovább mélyíthesd pénzügyi ismereteid és a hétköznapokban is jobban eligazodj a pénz világában. A  Pénziránytű Alapítványt  a Magyar Bankszövetség, a Magyar Nemzeti Bank és a Diákhitel Központ hívta életre 2008-ban a pénzügyi kultúra fejlesztésére.  

A PontBank egy olyan virtuális bank, ahol elhelyezheted a pontjaidat, amit a különböző akcióink során szereztél. Ez tökéletes alkalom arra, hogy megismerkedj a bankrendszer működésével.

Megtanulhatsz kamatlábat számolni és megismerkedhetsz olyan fogalmakkal, mint a futamidő és a lekötött betétszámla. A BankVelem programunk ...

Tovább Szólj hozzá

2016. sze 01.

Alma zenekar a környezetvédelemért

írta: Pontvelem
Alma zenekar a környezetvédelemért

Ma & Holnap lapnak adott interjúban Buda Gábor, a gyermekek és szüleik körében méltán népszerű Alma zenekar frontembere a következőképpen nyilatkozott:

 

"Azt szeretném, hogy olyan gyerekek nõjenek fel, akik elég tudatosak és erõsek a maguk döntéseiben. És még valami: minden érdek nélkül tanuljanak meg dönteni. Ne azért válogassák szét a szemetet, mert kapnak érte valamit, hanem azért, mert ezt így kell, ez így jó. Ez nem arról szól, hogy így is lehet élni, hanem arról, hogy így kell".

Fülöp Mónika interjújában szó esett többek között az Ökoriadó mozgalomról, illetve a zenekar környezetvédelemmel kapcsolatos falairól és a felelősségvállalásról is.

Többekkel együtt az Alma zenekar is környezetvédelmi ...

Tovább Szólj hozzá

program környezetbarát környezettudatos

2016. aug 30.

Miről szól a BankVelem?

írta: Pontvelem
Miről szól a BankVelem?

 

A BankVelem programunk keretében, játékos formában ismerkedhetsz meg a bankok különös világával.

A szelektív hulladékgyűjtéssel és a különböző szórakoztató feladványainkkal rengeteg pontot szerezhetsz magadnak vagy az iskoládnak. Ezeket nem szükséges azonnal elkölteni, hiszen később még nagy hasznát veheted. Tedd be hát a PontBankba, ahol a pontjaid tökéletes biztonságban lesznek és még gyarapodni is fognak!

Innen bármikor kiveheted a pontokat vagy csak egy részét, amennyire éppen szükséged van a vásárláshoz. A PontBank használatával számos hasznos ismeretre tehetsz szert és mindezt úgy, hogy még szórakozol is közben.

Ha egy barátodnak szüksége lenne valamire, de nincs elég pontja hozzá, akkor segíthetsz neki. ...

Tovább Szólj hozzá

2016. aug 25.

Eternal Flame Falls – örökké égő tűz a vízesés alatt

írta: Pontvelem
Eternal Flame Falls – örökké égő tűz a vízesés alatt

A cím elolvasására homlokráncolva reagálhatunk, hiszen a tűz és víz nem igazán férnek meg egymás mellett. Erre cáfol rá a New York államban található Orchard Park városa, mely bár gesztenyefáiról és a sportolási lehetőségekről is híres, a legnagyobb hírnevet az örökké égő lángnak köszönheti.

Már eleve elképesztő, hogy létezik egy olyan hely, ahol a tűznek nincs szüksége emberi közreműködésre ahhoz, hogy életben maradjon, hát még ha megtudjuk, hogy hol is található ez a láng; egy vízesés alatt.

Igen, jól olvassátok, ez a ki nem alvó csoda egy vízesés alatti barlangban található. A természet eme tréfájára a világ minden tájáról csodájára járnak, nézzétek meg hát ti is az alábbi képeket, valóban ...

Tovább Szólj hozzá

érdekesség