2015. júl 08.

Hogyan viselkedjek környezettudatosan?

írta: Pontvelem
Hogyan viselkedjek környezettudatosan?

Mit jelent számodra a környezettudatosság? Az iskolában és a Pontvelem kapcsán is már halhattál a környezettudatosságról. Hogyan fogalmaznád meg?

Környezettudatosan viselkedni egyszerű feladat. Csak be kell tartani néhány írott és íratlan szabályt. Te is viselkedhetsz környezettudatosan, ha a döntéseid előtt átgondolod, hogy melyik választással teszel nagyobb szolgálatot a környezeted számára. Amennyiben választanod kell, hogy almát eszel-e vagy narancsot reggelire, akkor a környezettudatos döntés az alma lesz. Mivel ezt nem kell több száz kilométerről ideszállítni, csak le kell menni érte a kertbe.

Környezettudatos döntés az is, ha a bevásárlóközpontok helyett, inkább a piacon vásárolod meg a zöldségeket és a gyümölcsöket. Sőt az is, ha energiatakarékos izzókat használtok a lakásban, és azt is csak akkor, amikor valóban szükség van rá. A környezettudatos viselkedéssel igen sokat tehetsz a környezetet megóvásáért.

Győzd meg a szüleidet, barátaidat, hogy ők is viselkedjenek környezettudatosan. Vezesd naplóban, hogy mikor, milyen cselekedeted volt környezettudatos és hónap végén nézzétek meg együtt családtagokkal, barátokkal. Beszéljétek meg, hogy ki, mit csinált, és gondoljátok át, hogy mi az amit tenni lehet még.

Képek forrása: Felsőfokon.huNapiboldogsag.com, Gyerekszemle.reblog.hu

Szólj hozzá