2015. júl 10.

Iszol eleget? 

írta: Pontvelem
Iszol eleget? 

Nyáron lépten-nyomon fel szokták hívni a figyelmünket arra, hogy nagyon fontos az elegendő mennyiségű folyadékbevitel. Tudtad, hogy szervezeted minimum 60-65 százalékát víz alkotja?

Kevesen vannak tisztában ezzel, pedig az információ azonnal magyarázatként szolgál arra, miért olyan lényeges a folyadékfogyasztás. Nem mindegy azonban, hogy mi kerül a poharadba. Ha eddig a kólát, a rostosnak nevezett üdítőket, vagy esetleg az energiaitalokat részesítetted előnyben, ezt ne tedd többé, ugyanis nagyon sokat árthatsz velük a szervezetednek!


Az energiaitalok valóban nagyon károsak és olyan mennyiségű koffeint tartalmaznak, ami nemcsak kiszárít, de akár rosszulléthez is vezethet. A rostos üdítők és a szénsavas változatok is tele vannak cukorral, ami előbb vagy utóbb, de biztosan meglátszik majd a külsődön, arról nem is beszélve, hogy a cukor komoly függőséget is okozhat. Legjobb, ha ásványvizet iszol, vagy Te is beüzemeled a család turmixgépét és friss zöldségekből, gyümölcsökből készítesz frissítő, no meg persze nagyon egészséges innivalót.

Képek forrása: tokod.hu, infohalmaz.hu

Szólj hozzá