2015. aug 03.

2 lépésben környezettudatosan, Pont Veled!

írta: Pontvelem
2 lépésben környezettudatosan, Pont Veled!

Vissszatérő probléma a híradások során a Föld bolygó szennyezettsége, természeti kincseink értéke, azok védelme.

Mit tehetek én? merül fel a kérdés, főleg ha arra gondolok, hogy milyen kicsi is vagyok a tömegben, vagy, ha látom, hogy a többiek mit (nem) tesznek.

Első lépésként fontos tudatosítanod, hogy minden cselekedet számít, függeltenül attól, hogy mennyire kicsinek gondolod azt. Sohasem tudhatod, kit ihletsz meg egyetlen mondatoddal, vagy mit hozol helyre tetteiddel. A természet, a környezet ami körülvesz mindenhol ott van, és miden rezdülést észrevesz. Elég, ha csak egy dobozt visszaviszel a szelektív gyűjtőbe, azt az egyet, amit épp használtál, máris minden tőled telhetőt megtettél az adott pillanatban.

patak.jpg

Második lépésben jó, ha ezt a viselkedést hosszabb időn keresztül fenn tudod tartani, akár állandósíthatod. A környezettudatos viselkedés nem egy pillanatnyi állapot, hanem egy életforma. Manapság egyre több feltétel adott ahhoz, hogy minden háztartási hulladékot megfelelő, szelektív, gyűjtőbe helyezz. Gyerekként kérheted a biciklis vagy tömegközlekedéses családi programokat, illetve, ha a természetbe mentek, arra is oda tudsz figyelni, hogy a keletkezett szemetet összegyűjtsd. Szüleid is nagyon büszkék lesznek Rád. 

Kép forrása: ismertseg.hu 

 

Szólj hozzá