2015. sze 10.

Más bőrébe bújva

írta: Pontvelem
Más bőrébe bújva

Miért fontos az, hogy más szemszögéből is képes legyél megélni, megérteni helyzeteket? Miért fontos az együttérzés, az empátia, vagy a egyszerűen csak az, hogy képes legyén nézőpontot váltani?

A válasz egészen egyszerű. Mindaddig, amíg csak magadra figyelsz kiközösítesz minden olyan részletet, ami körülvesz. Mindaddig, amíg csak a Te gondolatod számít, elzárod magad a fejlődéstől, attól a tudástól, ami körülvesz. Miért kellene mindenkinek ugyan azokat a hibákat elkövetni? Miért kellene mindenkinek ugyan azokat a fájdalmakat megtapasztalni újra és újra? Sokkal könnyebb és élvezetesebb formája a tanulásnak, ha figyelsz, nyitott vagy és felméred azt, hogy ki beszél hozzád és mi az amit igazából mondani szeretne neked.

Látod azt, hogy egyes városokban, országokban nagy a szegénység? A kétségbeesés segít? Nem. A tagadás megoldás? Nem. Esetleg neked is le kell szegényedned, ahhoz, hogy megértsd a helyzet tanítását? Természetesen nem. Amire figyelned kell az, hogy cselekedeteid által örömöt és boldogságot hozz. Figyelj arra, hogy építs. Álmodj és merj tenni az álmaidért. Adj annak akinek nincs, annyit, amennyit jó szívvel adni tudsz. Segíts abban, hogy mások álmai valóra váljanak és Te leszel a leggazdagabb ember az egész világon.

Mit gondolsz?

 

kepernyofoto_2015-09-10_1_02_26.png

Szólj hozzá