2015. sze 10.

Melyek a legsúlyosabb problémák a világon?

írta: Pontvelem
Melyek a legsúlyosabb problémák a világon?

Melyek a legsúlyosabb problémák a világon, amelyekkel az embereknek meg kell küzdeniük napjainkban? Kell ezzel foglalkozom egyáltalán?

Előfordulhat az a zsigeri válsz, hogy kit érdekel? vagy élj a mának, mert most jó, de ha belegondolsz egyre több felkijáltójel érkezik a legkülönbözőbb irányokból. A struccpolitika ciki, ráadásul az evolúcióval is szembe megy. Igaz bízhatsz abban, hogy majd kijutsz a Marsra, de mi van akkor, ha pont elfogy a jegy? Vagy az indulás előtti napon a Földön kiborul a bili? Logikus, praktikus és nem utolsó sorban hálás dolog előre gondolkodni, helyre tenni ami elromlott, vigyázni arra ami még van.

gettyt4.jpg

Haragudni, tiltakozni nincs értelme, feladat van és a megoldás a te kezedben van. Felelős vagy a következményekért? Igen! Meg tudod csinálni? Legjobbkor a legjobb helyen vagy, ráadásul minden eszközöd megvan arra, hogy megválts a világodat. 

Első sorban kezd magaddal, légy jobb ember! Szeresd amid van, a családodat, barátaidat, az eszközöket amik körülvesznek, a várost, a természetet, és vigyázz rá. Ha valaki szemetel miért jó haragudni rá? Milyen hasznod van abból, ha nekimész vagy tovább haladsz, mintha mi sem történt volna?

Szerintem Te is tudod, hogy ilyen hozzáállással simán mínuszba húzod magad. A szemét ott marad, te sem vagy jól a másik pedig ebből semmit sem érzékel. Arról nem is beszélve, hogy sohasem tudhatod a másik előzményeit, hogy korábban mi történt vele, ami miatt épp "minden mindegy" vagy "pont nem érdekel". Lehet, hogy csak egy tanítást kaptál együttérzésből, alázatból, amolyan minőségellenőrzés gyanánt. Elbuksz vagy átmész?

minden_nap.jpg

Ahogy a belső világod rendeződik a környezet is reagál rá. Kedves vagy kedvességet teremtesz magad körül. Figyelmességgel figyelmet hozol, és az eszközök, amik körülvesznek lehetőséget biztosítanak arra, hogy segíts azoknak is, akik rosszabb körülmények között élnek. Nézz hát körül és írj egy listát arról, hogy mik a legsúlyosabb porblémák a világon! Lehet, hogy már egy egyszerű listakészítéstől is a saját problémáid is átrendeződnek. Hajrá!

Szólj hozzá