2015. sze 22.

Fenntartható fejlődés, üres pocakkal?

írta: Pontvelem
Fenntartható fejlődés, üres pocakkal?

Legtöbben nehezen tudjuk elképzelni milyen az amikor nincs mit az asztalra tenni, legtöbben azok közül, akik most épp a számítógép vagy okostelefon mögött ücsörögve a PontVelem blogját olvassuk. Tudtad, hogy amúgy nagyon sokan vannak akiknek problémát jelent a változatos étkezés?

Az UNICEF 17 pontba gyűjtött globális céljai között szerepel az éhezés felszámolása is. Első olvasásra akár egy távoli afrikai ország is eszedbe juthat a szó kapcsán, pedig Magyarországon is komoly feladatot jelent azoknak a családoknak a támogatása, amelyeknek nincs elegendő vagyonuk ahhoz, hogy a napi betevőt előteremtsék.

gettyt15.jpg

A statisztikai adatok alátámasztják legtöbb esetben az anyagi források hiánya az ami miatt problémás az étkezések biztosítása. Ez étkezések teljes kimaradását is jelentheti, de olyan is előfordul, hogy silány minőségű élelmiszer jut csak az asztalra.

Vannak szervezetek és programok amelyek komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy minnél több asztalra kerüljön étel, de, ahogy minden társadalmi szintű probléma esetébebn felmerül, ebben az esetben is fontos a személyes felelősségvállalás. Mi az, amit Te megteszel a közvetlen környezeteben? Mivel és hogyan segítesz? 

 Forrás: UNICEF, Magyar Élelmiszerban Egyesület

Szólj hozzá