2015. sze 29.

Együtt egy fenntartható világért

írta: Pontvelem
Együtt egy fenntartható világért

Annak ellenére, hogy az esti hiradóban keveset lehet hallani arról, hogy milyen jó dolgok történnek a nagyvilágban a közösségi oldalakon egyre több olyan cikket és videót lehet találni, ami egy jobb világ kialakításáról szól, azokról az eseményekről közvetít, amelyek most történnek.

gettyt23.jpg

Bátran keress rá fenntarthatóság, környezetvédelem szavakra, vagy ha jól beszélsz, vagy érted az angol nyelvet a #2030now hashtagre számtalan jó anyagot találsz. Fontos érezned, hogy nem vagy egyedül, hogy megéri minden nap tenni egy-egy apró lépést saját környezetedben, mert nagy dolgok akkor történnek, ha közösen, sokan lehető legtöbbet megtesszük azért, hogy holnap is legyen tiszta víz, tiszta levegő, virágok, állatok, fák, hogy a mellettünk ülő is boldogabb legyen.

Természetesen más problémáját nem tudod megoldani, de sokat tehetsz azért, hogy támogasd, hogy érezze együtt vagyunk, hogy szeretve, támogatva van.

Gondolj bele, nézz körül, hogy kik azok akik Téged támogatnak? Ha azt érzed, hogy magányos harcosként menetelsz, akkor nézz körül jobban. Keress embereket, akik megerősítenek, keress híreket, amik támogatnak. Nyisd ki a szemed és láss, lásd azt, ami készül, ami virágzik, még akkor is, ha a többség másképp gonolja. Jussanak eszedbe a nagy feltalálok, vagy a kis emberek a lakónegyedből, azok akik segítettek jobbá tenni a világot.  

Írj naplót, és jegyezd fel mi az amit Te teszel, támogass és tanulj. Tanulj sokat, és a következő Te leszel.

Szólj hozzá