2015. dec 21.

Zöld tippek az ünnepekre

írta: Pontvelem
Zöld tippek az ünnepekre

Ne csak szeretteidet, hanem a bolygót is ajándékozd meg azzal, hogy odafigyelsz egy-két apróságra az ünnepek előtt és alatt! Összegyűjtöttünk neked ehhez pár tippet, amikből mazsolázhatsz.

Az ünnep nehezen képzelhető el karácsonyfa nélkül, de ezért nem kell fák ezreinek áldozatul esnie. Válasszatok szobafenyőt vagy olyan fát, aminek gyökere van, és később ki tudjátok ültetni a természetbe.

12395095_10207918600670432_905088938_n.jpg

Használjatok minél kevesebb csomagoló anyagot, csomagoló anyag választásánál kerüljenek előtérbe az újrahasznosítható anyagok és a kreatív megoldások. A csomagolás lehet például az ajándék egy része. Ilyen a sapkába bújtatott kis apóság, vagy a dobozba, tálba, táskába, virágcserébe csempészett meglepetés.

Olyan ajándékokat válasszatok, ami tényleg hasznos vagy örömet okoz a másik embernek. Kerüljétek a felesleges tárgyakat, helyette ajándékozzatok valamilyen szolgáltatásra szóló utalványt. Ki ne örülne egy masszázsnak, koncert- vagy színház jegynek vagy fitnesz bérletnek. De legszebb ajándék még mindig a kézzel készített, amibe saját magadat is beleteszed. Legyen az egy rajz, kép, film, zene, műsor vagy valamilyen írás, otthon készített lekvár, szappan, gyertya, garantáltan nagy örömet okoz annak is, aki kapja és annak is, aki adja.

 

Képek forrása: alamimotthona.hu

Szólj hozzá

újrahasznosítás fenntartható környezetbarát PontVelem