2016. júl 05.

Játéktippek a vízpartra

írta: Pontvelem
Játéktippek a vízpartra

Ha a pancsolás nem lenne elég... :)

A gyerkőcök örömtáncot járva várják a strandolást, és érkezés után azonnal futnak is hűsölni a vízbe. Ha azonban nem csak egynapos látogatást tervezünk, hanem huzamosabb ideig vagyunk tó közelben, érdemes lehet játékötletekkel készülnünk, hogy még tartalmasabban teljen a családi nyaralás. Összegyűjtöttünk nektek néhány tippet, hogyan tudtok még nagyobb mosolyt varázsolni gyermeketek arcára.


1. Kincskeresés

Többféleképpen is játszható ez a játék és csupán a képzeletünk szabhat neki határt. Apró kis tárgyakat (csillogó kavics, bonbon, gumicukor, pattogós labda, de lehetnek régi 1 és 2 forintosok is) tegyünk két egymásba állított műanyag pohárba, és rejtsük el a homokban, vagy közvetlen környezetünkben, és indulhat is a keresés! A nagyobbaknak már térképet is rajzolhatunk, a kisebbeknek inkább szóbeli utasításokat adjunk. 

 

2. Vízibomba dobálás

A kis vízzel teli lufik dobálása önmagában is lázba hozza a gyerkőcöket, ám ha még instrukciókat is kapnak hozzájuk, akkor garantált a siker. Készítsünk el néhány vízibombát, majd kérjük meg gyermekünket, hogy dobja fel magasra a lufit, úgy, majd kapja is el, de úgy, hogy ne durranjon ki. A játék megkezdése előtt meg kell tippelnie, hány lufit fog elkapni kiszakadás nélkül. Amennyiben többen játszotok, körbeállva kell egymásnak dobálni a bombákat, előre megtippelve, hogy kinél fog kipukkanni. Jó tipp esetén jöhet a jutalmazás. :)

3. Vízibomba pinata

Egy nagyobb lufit töltsünk meg vízzel és kössük fel a szájánál fogva a fára. A játékos szemét kössük be, vezessük a fellógatott lufi elé és egy tompa végű ütőt adjunk a kezébe. Jó, fárasztó és roppant élvezetes játék. Versenyt is csinálhattok belőle, ha többen szeretnék játszani mérjétek az időt!

4. Homok-darts

A népszerű célbalövő játékot a strandon is meg lehet valósítani. Egy bot kell hozzá és néhány kavics, vagy kagyló. A bot segítségével felrajzoljuk a céltáblát, és ugyanolyan távolságról a kavicsokat megpróbáljuk a lehető legközelebb dobni a tábla közepéhez. Akié a legközelebb esik, az nyert. 

 

5. Kacsázás

Ki ne ismerné ezt a szuper kis időtöltést; mutasd meg hát gyermekednek is! Keressetek vékonyabb, lapos kavicsokat, majd a partról dobjátok a víz felé úgy, hogy a kavics a víz felszínén többször előbukkanjon, "kacsázzon". Kinek sikerül többet kacsáznia? A világrekord 88. Hajrá! ;)

 

6. Ásás Ausztráliába

Ebben a játékban a fiúk is megmutathatják az erejüket. A játék célja, hogy a versenyzők közül ki tud nagyobb lyukat ásni a homokba. Játsszátok időre, a nyertest pedig jutalmazzátok valami finomsággal (meg persze a vesztest is ;))

A cikk anyagához a Ridikül cikket és a Kidspotról származó képeket használtam fel.

 

Szólj hozzá

szórakozás