2016. aug 04.

Sztárok a környezetvédelemért

írta: Pontvelem
Sztárok a környezetvédelemért

 

A fenntartható életmód és a környezettudatosság egyre nagyobb teret nyer magának, hiszen egyre többen látják be, hogy igenis tennünk kell környezetünkért. Persze nem kell dollármilliókkal támogatnunk különböző környezetvédelmi szervezeteket ahhoz, hogy kiálljunk a környezetvédelemért. Hozzáállásunkon kell változtatni! Az alább bemutatott sztárok hozzáállása pedig példaértékű:

Leonardo DiCaprio
Az Oscar-díjas sztár több, mint 10 éve alapította meg a Leonardo DiCaprio alapítványt, mely környezetbarát projektekre gyűjt pénzt elsősorban. Emellett a 2007-ben megjelent „Az utolsó óra” című dokumentumfilm írója és producere és narrátora is volt. A film a Földre leselkedő veszélyekre hívja fel figyelmünket és ide kattintva elérhető az előzetese.
DiCaprio több módon is kiáll környezetéért; házát egyebek között napkollektorok díszítik, hibrid autót használ, valamint tervei között szerepel, hogy az általa vásárolt szigeten egy ökoszállodát építsen hozzá hasonló értékrenddel rendelkező turistáknak.

Daryl Hannah

DiCaprio mellett ő az egyik legelszántabb környezetvédő a hollywoodi hírességek között, lássuk miért

A Sziklás-hegységben lévő kis házában teljes a energiaellátás megújuló forrásokból érkezik.
Sűrűn jár el zöld ügyek érdekében, s ezekre az eseményekre biodízel hajtotta autójával érkezik.

A színésznő nem csupán anyagilag támogatja tehát a zöldek tevékenységét; népszerűsítette már a biodízelt, illetve elkötelezett aktivista, akiről kevesen tudják, hogy kétszer is letartóztatták mikor egy farmbezárás ellen, illetve egy bánya megnyitása ellen tiltakozott.

 

Robert Redford

Redford életmódját egy hippi is megirigyelhetné, ugyanis az 1969-ben vásárolt Sundance-birodalmon folyó élet jóformán egy szerényebb kommuna szabályai szerint folyik. Redford eltökélt szándéka volt, hogy otthona a természetvédelem és a művészetek otthona legyen. A nemzeti-parknak is beillő terület környezettudatos épületeinek lakosai többek között üveg-újrahasznosítással és bioszappan-gyártással is foglalkoznak.

 

Al Gore

A korábbi amerikai alelnök szintén sokat tesz környezetünkért; világszerte tart előadásokat a klímaváltozásról és annak következményeiről, valamint számtalan környezetvédelemmel kapcsolatos kampányban is részt vesz. Az éghajlatváltozásról könyvet is írt, mely 2006-ban Kellemetlen igazság címmel jelent meg, s ebben az évben meg is filmesítették azt. 2007-ben, az ENSZ klímaváltozással foglalkozó szervezetével karöltve Nobel-békedíjat is kapott, s azóta is a világ megmentésén munkálkodik.

 

Ha környezetvédelemről van szó nem kell azonban egészen Hollywoodig mennünk, hogy követendő példákat találjunk.

Novák Péter például minden környezettudatossággal kapcsolatos rendezvényen jelen van; Hajós András, Péterffy Bori, Till Attila és Ónodi Eszter pedig a biciklis aktivisták táborát erősítik.

Magyar környezetvédelmi nagyköveteink közé tartozik Novák Péter mellett az Alma zenekar, Csapó Gábor, Fenyő Iván, Görög Zita, Kovács Patrícia, Kukorelly Endre és Németh Lajos is.

 

Forrás: szabadfold.hu

Szólj hozzá