2016. okt 18.

A rágógumi is újrahasznosítható

írta: Pontvelem
A rágógumi is újrahasznosítható

Elképesztő kezdeményezés a Gum-tec®-től

Elgondolkoztatok már azon mikor a városban mászkáltok, hogy mik lehetnek az utakon, járdákon látható fehér és fekete pacák? Nos nem, nem festékpöttyök… hanem kiköpött és odaszáradt rágógumik. Az, hogy sokan lusták elvinni megunt rágógumijukat a legközelebbi kukáig - ami jeleznénk, a belváros majd minden utcasarkán megtalálható – nem csupán csúnya nyomokat hagy maga után, de egyéb következményei is vannak. Biztosan előfordult már a baráti körötökben, hogy valaki beleült vagy belelépett egy frissen kiköpött megolvadt rágóba, mely a cipő esetében még könnyebben orvosolható ugyan, de nadrágunknál már kevésbé, arról nem is beszélve, hogy az apró madarak lába is könnyen beleragadhat, és ők még kevésbé tudnak magukon segíteni.


 


Ezt a problémát felismerve egy brit cég rágógyűjtő mozgalmat indított Gum-tec® néven. A különböző helyekre kihelyezett rágógyűjtő labdákba került rágógumikból különböző, apró tárgyakat készítenek. Saját rágógyűjtőt is vásárolhatunk kulcstartónkra, ezzel is hozzájárulva környezetünk egészségéhez és tisztaságához.

Ezt az elképesztő kezdeményezést mi is megirigyelhetnénk az angoloktól, az itt látható tárgyak újrahasznosított rágógumiból készülnek. Nektek hogy tetszenek?

A cikkhez a gumdropltd.com és a velvet.hu oldalán található információkat és képeket használtam fel.

Szólj hozzá