PontVelem

A PontVelem Okos Program a tudatos diákok és iskolák programja

2016. okt 18.

PontVelem OkosPont Bajnokság

írta: Pontvelem
PontVelem OkosPont Bajnokság

Elindult a PontVelem OkosPont Bajnoksága, ami 12 fordulón keresztül tesz próbára, hogy a végén megnyerhesd a kalandtáborozást. 

...

Tovább Szólj hozzá

2016. okt 18.

A rágógumi is újrahasznosítható

írta: Pontvelem
A rágógumi is újrahasznosítható

Elképesztő kezdeményezés a Gum-tec®-től

Elgondolkoztatok már azon mikor a városban mászkáltok, hogy mik lehetnek az utakon, járdákon látható fehér és fekete pacák? Nos nem, nem festékpöttyök… hanem kiköpött és odaszáradt rágógumik . Az, hogy sokan lusták elvinni megunt rágógumijukat a legközelebbi kukáig - ami jeleznénk, a belváros majd minden utcasarkán megtalálható – nem csupán csúnya nyomokat hagy maga után, de egyéb következményei is vannak. Biztosan előfordult már a baráti körötökben, hogy valaki beleült vagy belelépett egy frissen kiköpött megolvadt rágóba, mely a cipő esetében még könnyebben orvosolható ugyan, de nadrágunknál már kevésbé, arról nem is beszélve, hogy az apró madarak lába is könnyen beleragadhat, és ők még kevésbé tudnak magukon ...

Tovább Szólj hozzá

2016. okt 11.

Hogyan gyarapíthatod pontjaidat?

írta: Pontvelem
Hogyan gyarapíthatod pontjaidat?

 

Az Okos Programban való részvételeddel szerzett pontjaidért sok szép holmit vásárolhatsz magadnak a PontBoltban . Egyes tárgyakat már néhány pontért megszerezhetsz, másokért viszont meg kell dolgozni.

Amennyiben az összegyűjtött pontokat lekötöd , a kéthéttől három hónapig terjedő futamidejű betétekben, akkor ez is hozzájárul a pontjaid gyarapodásához. A futamidő végén hozzáadódik a kamat is a pontjaidhoz. Ezzel hamarabb összegyűjtheted a szükséges mennyiséget, amire szükséged van az áhított tárgy megvásárlásához. Mindeközben fontos információkat szerezhetsz olyan hasznos dolgokról, mint a lekötött betét, a futamidő és a kamatlábszámítás. Ezekre még a későbbiekben nagy szükséged lehet, arról nem is beszélve, ...

Tovább Szólj hozzá

2016. sze 28.

Ismerd meg a bankok működését!

írta: Pontvelem
Ismerd meg a bankok működését!

 

Ha érdekel a bankok világa, vagy szeretnéd megtudni, miként gazdálkodhatsz ügyesen a pénzeddel, akkor a BankVelem programunk keretében remek lehetőséged lesz elsajátítani a szükséges tudást. A nemes tevékenységgel összegyűjtött pontjaidat helyezd el a PontBankban lekötött betétekbe.

Lehetőséget van két hétre, egy hónapra vagy három hónapra is lekötni a pontjaidat, ez idő alatt kamatozni fognak neked. Te már megdolgoztál a pontjaidért, most hagyd, hogy azok dolgozzanak érted!

A futamidő végén a kamatok hozzáadódnak a számládhoz. Közben azt is megtanulhatod, hogy mi az a futamidő és a lekötött betét, valamint megtudhatod, hogyan kell kamatlábat számolni. Így be is oszthatod a pénzed, illetve a pontjaidat, hogy egész ...

Tovább Szólj hozzá

2016. sze 22.

Izland csodálatos fürdője – a Blue Lagoon

írta: Pontvelem
Izland csodálatos fürdője – a Blue Lagoon

Izlandon létezik egy lélegzetelállító fürdő: a Blue Lagoon , mely egy gőzforrásokra épült hőerőmű mellett található. Ez az ipartelep közvetlenül a vízből is jól látható. A természetes mélyedésből létrejövő fürdő különleges hangulatát a vízben és környékén található lávatömböknek és a vízből felszálló gőzfelhőnek köszönheti.

A víz időjárástól függetlenül 32-36 fokos, így bár úszásra nem, de egy kellemes pancsolásra kifejezetten alkalmas, továbbá a fehér iszapos víz jótékony hatását jótékony hatását is élvezhetjük, ha idelátogatunk; kellemeset a hasznossal! ;)

 

 

 

 

 

Forrás: Érdekes Világ

Tovább Szólj hozzá

érdekesség

2016. sze 19.

Nézzétek meg Észak-Magyarország csodáit!

írta: Pontvelem
Nézzétek meg Észak-Magyarország csodáit!

A turisztikailag is igen nagy jelentőséggel bíró Lillafüred és Miskolctapolca látványosságairól Észak-Magyarország csodái címmel készült kampányfilmet mindenkinek látnia kell!

 

Nemrég megépült a Lillafüredi Sport- és Kalandpark, illetve számos új idegenforgalmi fejlesztés történt a régióban; többek között a Diósgyőri Vár, a lillafüredi függőkert és a Miskolctapolcai Barlangfürdő is felújításra került.

Az említett turisztikai látványosságokon kívül a film a természeti értékek bemutatásán túl a régió történelmi és kulturális nevezetességeire is figyelmet fordít; bemutatja például a Szent István-barlangot, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkot, egy építészeti remeket a neonreneszánsz korból; a Hunguest ...

Tovább Szólj hozzá

2016. sze 15.

Adj pontokat az iskoládnak, hogy elérje a célját!

írta: Pontvelem
Adj pontokat az iskoládnak, hogy elérje a célját!

 

Szeretnél valami jót cselekedni az iskoládért, meghálálva azt a sok jót és kellemes emléket, amit az iskolától kaptál?

Most megteheted! Az Okos Programban szerzett pontjaid egy részét ajánld fel az iskolád alapítványának . Ezzel segíthetsz, hogy hamarabb meg tudják valósítani a kitűzött célokat. Lehet, hogy éppen egy kirándulásra vagy egy szép ünnepség szervezésére gyűjtenek, így majd Te is jól szórakozol, ha megvalósul a cél. De az is lehet, hogy új sportfelszerelést szeretnének venni, hogy a tornaórákon ne a régi, elnyűtt cuccokat használjátok. Mindenképpen jól járhatsz, ha segítesz az alapítványnak.

Az adományozók névsorát az iskola igazgatójához is eljuttatják, így az iskolád vezetősége is hálás lesz ...

Tovább Szólj hozzá

2016. sze 13.

Íme egy farakás…vagy mégsem?

írta: Pontvelem
Íme egy farakás…vagy mégsem?

Nézd meg jól ezt a képet! Bizonyára te is azt hiszed, hogy ez egy szépen rendezett farakás a kert végében, pedig nem, ez egy gondosan álcázott házikó.

Piet Hein Eek építészt nevezhetjük az álcázás nagymesterének is, hiszen megalkotta ezt a nem mindennapi farakásnak tűnő házat.

A házikó Hans Liberg holland előadóművész számára készült, aki jelenleg az építményt stúdióként használja, de megállná a helyét üdülőként, vagy akár vadászati búvóhelyként is.

Forrás: Sokszinuvidek  

 

Tovább Szólj hozzá

2016. sze 08.

Szökőkutat a kertbe!

írta: Pontvelem
Szökőkutat a kertbe!

Az ember mindig örömmel hallgatja a csordogáló víz megnyugtató hangját, legyen erdőben, tó, vagy akár folyó mellett. Sokan ezért a kirándulások alkalmával átélt élményért tesznek szökőkutat a kertbe, vagy akár a lakásba is, hogy otthon is részük legyen ebben a kellemes élményben, a látványról már nem is beszélve. Most megmutatunk nektek néhány házilag is elkészíthető szökőkutat, amelyek garantáltan a család megbecsült kincse és a környék új látványossága lesz.

 

Ha megtetszett valamelyik, a diyncrafts oldalára kattintva megnézheted, hogyan készítheted el.

Tovább Szólj hozzá