2015. jún 30.

Kirándulás környezettudatosan 

írta: Pontvelem
Kirándulás környezettudatosan 

A tavasztól késő őszig terjedő időszak a kirándulások és a természetjárás hónapjainak számít, amikor mindnyájan szívesen megyünk a szabadba.

A szülőkkel töltött éjszakai horgászat, a barátokkal való természetjárás és valamelyik túraútvonal felfedezése olyan programok, amelyek mindenki számára kedvesek. Hazánk számos jobbnál-jobb kirándulóhellyel rendelkezik, legyen szó a Szalajka-völgyről, a Balaton-felvidék látnivalóiról, vagy a Tisza-tó élővilágának felfedezéséről, az egynapos természetjárástól kezdve a sátorozással egybekötött csónaktúrákig, sok-sok lehetőség adódik Magyarország legszebb helyeinek felkeresésére. 

A suliban vagy a számítógép előtt töltött hosszú órákat magad mögött hagyva, érdemes minél több időt a természetben töltened, hiszen igazi feltöltődést nyújt a növények és állatok közelsége.

 

Jellegzetes táj a Balaton-felvidéken Zánka mellett (a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyről fotózva)
Chmee2 or Valtameri - A feltöltő saját munkája: „Hegyestű Geológiai Bemutatóhely (7)”. Engedély: CC BY-SA 3.0, forrás: Wikimedia Commons

Fontos azonban, hogy óvd a természetet és pirítást, tűzgyújtást is kizárólag olyan helyen kezdj, ahol erre, a szabályozás értelmében engedély van. Ha pedig haza szeretnéd vinni a kirándulás emlékét, akkor tedd ezt fénykép formájában, de semmiképp sem a környezet károsításával! 

Szólj hozzá