2015. jún 30.

Mit tehet egy kis környezetvédő?

írta: Pontvelem
Mit tehet egy kis környezetvédő?

A környezetvédelem egyre fontosabb dolog, hiszen bolygónk állapota folyamatosan romlik. Fontos fellvállalni a felelősséget.

Szükség van minden egyes jó szándékú embernek a segítő munkájára, hogy megóvjuk a környezetünket. A szakemberek is segítenek munkájukkal, tudásukkal, de Te vagy az, aki legtöbbet tehetsz közvetlen környezetedért... (és igen a szobatakarítás is számít :) Odafigyeléssel sok mindenen lehet változtatni, és ha csatlakozol alu-doboz játékunkhoz, még pontokat is szerezhetsz úgy, hogy közben a környezetért is teszel :)

Sokszor a legapróbb cselekedetekkel is óriási eredményeket lehet elérni. Az utcán a szemetet dobd a kukába, kapcsold le a villanyt, amikor kiléptél a szobából, apróságok, mégis sokat jelentenek.

A legnagyobb gondot ugyanis a felelőtlen energiapazarlás jelenti. Sokszor észre sem vesszük, hogy csöpög a csap, hogy bekapcsolva felejtettük a televíziókészüléket. Pedig ezzel rengeteg erőforrást használunk el feleslegesen. Legyél Te a környezetvédő a családban és segítsd testvéreidet, szüleidet, hogy kapcsolják ki az elektromos készülékeket, ha már nem használják, zárják el rendesen a vízcsapot. Az ilyen apró dolgok betartása már komoly előrelépés lehet egy tisztább, élhetőbb környezet felé!

 

A képet a Magyar Természetvédők Szövetségének az oldalán talátam.

 

Szólj hozzá