2015. júl 09.

Vásárolj Ökosan!

írta: Pontvelem
Vásárolj Ökosan!

Amikor vásárolni megyünk egy bevásárlóközpontba, rengeteg olyan holmit teszünk a kosarunkba, amire valójában semmi szükségünk nincs. Ismerős?

Így nemcsak feleslegesen költjük a megkeresett pénzt, de hozzájárulunk a szemét tömegének növekedéséhez is. Figyeld meg legközelebb, mikor szüleiddel vásároltok, hogy egy csomag zöldség hány papírba, műanyagba van csomagolva. Ezek mind a szeméthalom növekedését eredményezik. Ha környezettudatosan szeretnél élni, kérd meg szüleidet, hogy legközelebb inkább a piacon vásároljatok.

Csak azért menjetek az áruházakba, amit nem kaptok meg a piacon. Vigyetek mindig vászonszatyrot a vásárlásokra, így nem kell mindig nejlon zacskót kérni, ami aztán a legtöbb esetben a kukában végzi. Az ökotudatos vásárlás másik módja, hogy előre eltervezet, mire van szükséged. Ezt akár egy listára fel is írhatod. Csak azokat a dolgokat vásárold meg, ami a listán szerepel. Jó megoldás az is, ha csak annyi pénzt teszel magadhoz, amiből ki tudod fizetni a listán szereplő árukat, így nem esel kísértésbe egy-egy látványos csomagolással ellátott termék iránt.

Képek forrása: évamagazin.hu, mek.oszk.hu

Szólj hozzá