2015. júl 10.

Ments meg egy fát!

írta: Pontvelem
Ments meg egy fát!

A környezettudatos viselkedéshez hozzátartozik a fák megbecsülése, tisztelete és megvédése is. Lássuk, mit tehetsz a fák megmentéséért!

Először is biztosan tudod, hogy a papírt, amiből a füzet és a könyv készül, valamint amire az újságot nyomtatják, azt a fák felhasználásával állítják elő. Rengeteg fát kell kivágni azért, hogy mindnyájatoknak legyen füzete és szüleiteknek legyen mit olvassanak reggel, a kávé mellett. Ezért fontos, hogy takarékosan bánj a papírral.

A papír újrahasznosítható. Gyűjtsd külön, és helyezd a megfelelő szeméttárolóba. Ezzel is megmenthetsz egy fát, ugyanis az újra papír gyártásához már nincs szükség a fák kivágására. A fák is megöregednek azonban, és a végén elpusztulnak. Ha ilyen történik a környezetedben a helyére ültess a szüleiddel egy új csemetét, hogy idővel abból is nagy, erős fa legyen. Rendszeresen rendeznek faültetési akciókat is, nézz körül, nálatok mikor lesz.

A fák meghálálják a törődést, ugyanis az oxigén mellett, még ízletes, egészséges gyümölcsökkel is szolgálnak a számunkra.

Képek forrása: Zöldfű.blog.hu, budapest16.hu

 

Szólj hozzá