2015. aug 09.

Mit néztek a legjobb balatoni strand kiválasztásakor?

írta: Pontvelem
Mit néztek a legjobb balatoni strand kiválasztásakor?

A Balatoni Szövetség minden évben próbára teszi a magyar tenger fürdőhelyeit. Lássuk milyen szempontok szerint értékelték idén a legjobb strandokat?


A turisztikai szervezet munkatársai olyan szempontokat figyelnek a strandmustrán, mint a vizesblokkok, felszereltsége, tisztasága, a mozgáskorlátozott parkolóhelyek, WC-k, zuhanyzók, a kisgyermekes családok számára kínált szolgáltatások, a strand lídós partszakasza, a játszóterek, a pelenkázó, családi öltöző, a vízfelület tisztasága, a meder állapota, a hínárosodás, a bejárók állapota, a napozórészek, az árnyékos felületek aránya, a szemetesek mennyisége, a szelektív hulladékgyűjtés, a járdák állapota, a strand tisztasága, a sportpályák állapota, a vízi sportolási lehetőségek, külső és belső kabinok, hideg és melegvizes zuhanyzók, a vendéglátóegységek kínálata, összképe, az értékmegőrző, a WIFI, a kerékpártárolók, a parkolók állapota.

És igen, jól látjátok! A szelektív hulladékgyűjtés és a kukák mennyisége is fontos jellemzőként jelenik meg a strandok értékelésénél. Környezettudatos nyaralóként illik is igénybe venni a lehetőségeket, ha már a "nagyok" is értékelik azokat.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Mészáros Mátyás

Szólj hozzá