2015. aug 09.

Újrahasznosítás és felelős gondolkodás a divat világában?

írta: Pontvelem
Újrahasznosítás és felelős gondolkodás a divat világában?

Újrahasznosítás és felelős gondolkodás augusztusban a WAMP-on, hirdeti augusztusi programjait a hazai design vásár. De mitől lesz környezettudatos egy ruha? Hogyan jelenik meg a felelős gondolkodás a tervezésben?

A WAMP minden hónapban közel száz tervező munkáit hozza el a belvárosba, s a kínálatban a legkülönfélébb stílus, karakter és alkotói gondolatok mentén megfogalmazott tárgyak szerepelnek. Egyre szélesebb azoknak a kiállítóknak a köre, akik számára a környezetvédelem, az újrahasznosítás, s a felelős gondolkodás igencsak fontos szempont.

Közéjük tartozik a különleges, egyedi ruhákat kínáló Rikov márka, amely a felhasznált alapanyagokat speciális, a környezetet kevéssé terhelő eco print eljárással festi meg. A Reborn alkotócsoport táskákat és egyéb használati tárgyakat készít az amúgy hulladéklerakókban landoló, de kifejezetten erős, és értő kezekben új életre kelthető biztonsági övekből.

 

Mimi's books and crafts régi vintázs papírok, újságok és szórólapok felhasználásával készíti szépséges borítójú füzeteit, amelyeknek lapjai is minőségi újrahasznosított papírból vannak. Szintén a régi tárgyak szerelmese Szász Károly, aki törött porcelánok darabjaiból alkot egyedi és nagyon különleges hangulatú ékszereket.  



Forrás: WAMP design vásár augusztus 09. Erzsébet tér

Képek: Rikov, Reborn, Szász Károly

Szólj hozzá