2015. sze 21.

A szegénység felszámolása

írta: Pontvelem
A szegénység felszámolása

Érdekes kép alakult ki mostanra az emberek fejében azzal kapcsolatban, hogy mi számít értéknek, hol kezdődik a szegénység, és mit jelent igazán szegénynek/gazdagnak lenni. Vitatkozhatsz ideális állapotokról, elfordíthatod a fejed, de tény, hogy azokon a helyeken ahol az alapvető szükségletek sincsenek kielégítve feladat van. Mit lehet tenni?

Sok program és szervezet dolgozik azon, hogy enyhítse a társadalmi különbségeket, de mi az amit Te magad tehetsz annak érdekében, hogy segítsd azokat, akik rászorulnak?

gettyt26.jpg

Nem kell messzire menni a PontVelem Program keretén belül már biztosan találkoztál a SegítsVelem felületével, ahol a pontjaidat olyan célokra szentelheted, amelyek aktuális problémákra kínálnak megoldást. Péládul rászoruló családok gyerekeinek szemüvegkészítéshez tudsz hozzájárulni, vagy orvosi segítségnyújtást is támogathatod a menekültek gyerekei számára.

Azért nézzük meg, hogy mi is a jó segítség? 

Például, segítség az, ha helyetted valaki megoldja a házi feladatot? Rendet rak a szobádban? Esetleg elintéz olyan dolgot, ami a saját feladatod lenne? Tudom, hogy eszedbe jut az is, hogy "Igen, persze!" remek segítség, hiszen addig is mást tudsz csinálni, lehet játszani, pihenni, szórakozni. De - és itt jön a gondolkodós kérdés, ha valaki helyetted megírja a házit és egy felvételin pont azt a feladatot kérdezik, ami a háziban is volt, kit fognak felvenni? Azt aki helyetted megoldotta és tudja a választ, vagy téged, aki csak nézed a feladatot, és fogalmad sincs arról, hogy mi lehet a megoldás? Szerintem te is tudod a választ, és, ha már házi feladat megírásnál tartottunk, a SegítsVelem támogatható programjai között található egy olyan lehetőség is, amelyik a szegény családok gyerekei számára biztosít sport programot, de csak akkor vehetnek részt a programban, ha elvégezték a házi feladataikat.

Szóval, a lényeg az, hogy először is nézz körül. Ismerd fel a problémát, és keress rá olyan megoldást, ami hasznos, és valódi segítséget jelent. Az nem probléma, ha nincs meg a legújabb kütyüd, de, ha télen hidegben kellene házit írni, lehet, hogy másképp gondolnál a hétköznapokra. Legyél figyelmes a társaiddal, és segíts ott, ahol szükség van rá. Van, az az élethelyzet, amikor egy alma megosztása is sok örömet okozhat...

 

Szólj hozzá