2015. okt 11.

Lehet mindenki egészséges?

írta: Pontvelem
Lehet mindenki egészséges?

Az egészséged egészen addig magától értetődően jár, amíg valmilyen betegség megtalál. Legtöbb esetben csak ilyenkor vevődik észre mennyire fontos az, hogy testünk, szervezetünk rendben legyen, jól tudjon működni. Az egészséges állapot sok mindenen múlik, és valószínűleg már te is észrevetted, hogy nem jut mindenkinek belőle egyformán.

A világ távolabbi országaiban is körülnézhetünk, gyorsan kiderül, hogy nem csak falvak, de országok vannak elmaradva egészségügyi szempontból is. Sok helyen az alapvető tisztasági követelmények híjján betegszenek meg különböző korosztályú gyerekek. Szerencsére egyre több szervezet figyel oda, támogatja a nehezebb sorsú vidékek fejlesztését. Orvosok, aszisztensek vállalnak önkéntesi munkát, hogy segítsenek.

gettyt12.jpg

Közvetlen környezetedben körülnézve mit látsz? Ismersz te is olyan helyeket, ahol az egészség is inkább luxus, mint alap állapot? Amíg nincs meg a végzettséged igaz, hogy nem gyógyíthatsz, de addig is sokat segíthetsz például azzal, hogy figyelsz magadra, hogy egészséges maradj, és sokat tanulsz, hogy a későbbiekben tudásoddal segítsd, támogasd a rászorulókat.

Szólj hozzá