2015. okt 11.

Narancshéj gyertya

írta: Pontvelem
Narancshéj gyertya

Lassan beköszönt a tél, egyre hosszabbak a sötét délutánok, kint esik és hűvös van, lehet otthon kreatívkodni!

A hangulat kedvéért, illetve azért is, mert végtelenül egyszerű és igazán kedves hangulatot áraszt a narancshéj gyertya készítés bemutatása következik.
kepernyofoto_2015-10-11_23_24_47.png

Elsőre szükséged lesz egy narancsra, esetleg mandarinra. Kereshetsz különleges darabokat is, amelyeknek a héja pirosas, sárgás, zöldes árnyalatú. 

Vágd ketté a gyümölcsöt és óvatosan vedd ki a narancs cikkeket, amit meg is ehetsz. Figyelj arra, hogy a narancshéj egybe maradjon, és arra is figyelj, hogy a héj elég alacsony legyen ahhoz, hogy a gyertya lángja szabadon lobogjon, véletlenül se gyújtsa fel a héjat.

Amikor megvan az üres narancs héjjad, több megoldás közül is választhatsz. Talán a legegyszerűbb, ha veszel egy mécsest és beleteszed, de sokkal környezetbarátabb megoldás az otthon megtalálható gyertya csonkokat összegyűjteni és olvasztott viasszal feltölteni a héjat. Ha olvasztott viaszt használsz, szükséged lesz kanócra is.

A konyhából kérj pár szegfűszeget és díszítsd ki az új gyertyádat, nemcsak szebb, de illatosabb is lesz. Jó szórakozást az elkészítéshez.

 

Szólj hozzá