2016. jan 26.

Elemgyűjtés szuper Varta ajándékokért!

írta: Pontvelem
Elemgyűjtés szuper Varta ajándékokért!

Összetételük szerint többfélék lehetnek az elemek. A szárazelem kifejezés nem is indokolt minden esetben, mert a köznyelv szerint e csoportba sorolt termékek egy része - működési elvét tekintve - tulajdonképpen (kis méretű) akkumulátor.

Vannak cinket, szenet, mangánt tartalmazók, de kadmium-, higany- és nikkeltartalmúak is, és egyre inkább terjednek a ritkafémeket - például lítiumot - tartalmazó szárazelemek.

Környezetvédelmi szempontból jobbak az újratölthető elemek. Méretük a karórák gombelemétől a videokamerák vagy telefonok nagyobb akkumulátoráig sokféle lehet.

Veszélyességük főleg abban az esetben jelentkezik, ha ellenőrizetlen körülmények között a természetbe kerülnek. Ekkor - a külső burkolat megsérülése következtében - a szárazelem alkotóelemei, főleg a nehézfémek a környezet nedvességével érintkezve kioldódhatnak, és az oldatok a talajt és a talajvizet szennyezhetik.

A PontVelem csapata a Vartával közös játékában most 6 hetes használt elemgyűjtő bajnokságot hirdet a PontVelem diákok részére. A Vartának köszönhetően, az akció ideje alatt, a tíz legtöbb használt elemet gyűjtő diák, az értékes pontokon felül most szuper Varta ajándékokat nyer.


Légy Te a bajnok, nyerd meg a szuper Varta ajándékcsomagok valamelyikét!

Forrás: PontVelem, kvvm

Szólj hozzá

újrahasznosítás fenntartható PontVelem elem gyűjtés